Orechové tortičky
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
200
g
maslo
100
g
mleté vlašské orechy
350
g
hladká múka
150
g
práškový cukor
1
ks
vajce
1
ks
vaječný žĺtok
1
balíček
vanilkový cukor
1/4
balíček
kypriaci prášok
Plnka
200
g
kryštálový cukor
150
g
orechy
250
ml
mlieko
2
balíčky
piškóty
podľa chuti
rum
maslo na vymastenie
džem
Poleva
30
g
rastlinný tuk
100
g
čokoláda na varenie
1
PL
olej
postup
1.
Cesto: Múku preosejeme spolu s kypriacim práškom a dáme ju do misky aj s mletými orechmi. Primiešame práškový a vanilkový cukor, mäkké maslo, žĺtok a vajce. Tieto suroviny dôkladne prepracujeme na cesto a necháme ho na pol hodinu na chladnom mieste odležať, ale pozor nie v chladničke.
2.
Plnka: Pomelieme orechy a piškóty zvlášť. Mlieko spolu s cukrom dáme variť a pridáme aj pomleté orechy. Keď mlieko vychladne, primiešame pomleté piškóty a podľa chuti rum.
3.
Formičky vymastíme maslom a potom ich naplníme cestom, ktoré dôkladne utlačíme. Formičky dáme do predhriatej rúry a budeme ich piecť štvrť hodinku pri teplote 180°C. Keď sú upečené vyklopíme ich a necháme vychladnúť.
4.
Každý košík natrieme džemom, napríklad višňovým a potom ich naplníme plnkou. Čokoládu aj so stuženým tukom a olejom roztopíme na parou. Pripravíme si takto lesklú hladkú polevu. Každú tortičku polejeme polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Napríklad čerstvým ovocím, čokoládovými hoblinami alebo lentilkami.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.