Pridať recept

Orechové tortičky

ingrediencie

Cesto

200 g
maslo
100 g
mleté vlašské orechy
350 g
hladká múka
150 g
práškový cukor
1 ks
vajce
1 ks
vaječný žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
1/4 balíček
kypriaci prášok

Plnka

200 g
kryštálový cukor
150 g
orechy
250 ml
mlieko
2 balíčky
piškóty
podľa chuti
rum
maslo na vymastenie
džem

Poleva

30 g
rastlinný tuk
100 g
čokoláda na varenie
1 PL
olej

postup

1.
Cesto: Múku preosejeme spolu s kypriacim práškom a dáme ju do misky aj s mletými orechmi. Primiešame práškový a vanilkový cukor, mäkké maslo, žĺtok a vajce. Tieto suroviny dôkladne prepracujeme na cesto a necháme ho na pol hodinu na chladnom mieste odležať, ale pozor nie v chladničke.
 
2.
Plnka: Pomelieme orechy a piškóty zvlášť. Mlieko spolu s cukrom dáme variť a pridáme aj pomleté orechy. Keď mlieko vychladne, primiešame pomleté piškóty a podľa chuti rum.
3.
Formičky vymastíme maslom a potom ich naplníme cestom, ktoré dôkladne utlačíme. Formičky dáme do predhriatej rúry a budeme ich piecť štvrť hodinku pri teplote 180°C. Keď sú upečené vyklopíme ich a necháme vychladnúť.
4.
Každý košík natrieme džemom, napríklad višňovým a potom ich naplníme plnkou. Čokoládu aj so stuženým tukom a olejom roztopíme na parou. Pripravíme si takto lesklú hladkú polevu. Každú tortičku polejeme polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Napríklad čerstvým ovocím, čokoládovými hoblinami alebo lentilkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať