Pridať recept

Bravčové rebierka s pikantnou omáčkou

Bravčové rebierka s pikantnou omáčkou
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

4 ks
bravčové rebierko
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
40 g
masť alebo olej
20 g
hladká múka
20 g
maslo na potretie

Pikantná omáčka

trochu
citrónová kôra
trochu
pomarančová kôra
1 pohár
červené víno
1 ČL
zavárané brusnice
1 ČL
marhuľový lekvár
2 kocky
cukor
1 ČL
horčica
trochu
citrónová šťava
trochu
pomarančová šťava
worčestrová omáčka

postup

1.
Rebierka na okrajoch trochu narežeme, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Na rozpálenej masti ich opečieme z oboch strán asi 10 minút. Keď sú upečené, tak ich potrieme maslom.
 
2.
Pikantná omáčka: Citrónovú a pomarančovú kôru pokrájame nadrobno a zalejeme červeným vínom. K tomu pridáme brusnice, lekvár, cukor upražený na karamel (povarený s 1 lyžičkou vody), horčicu, worčestrovú omáčku. Omáčka sa nevarí, len zohrieva. Omáčku potom precedíme a polejeme ňou rebierka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...