Pridať recept

Chutné zemiakové placky

ingrediencie

3 ks
zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa
trochu
majorán
1 PL
hladká múka
2 strúčiky
cesnaku
olej na opekanie

postup

1.
Zemiaky, umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Zo zemiakov vytlačíme nadbytočnú vodu. Pridávame majorán, soľ, vajce, postrúhanú cibuľu, mleté čierne korenie, hladkú múku a majorán. Všetko zmiešame dokopy.
 
2.
Na panvicu vylejeme trochu oleja a postupne naberáme cesto na panvicu. Cesto opekáme z oboch strán, až dokým nechytí ružovkastú farbu. Zemiakové placky môžeme podávať s rôznym druhom zeleniny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne chrumkavé a veľmi chutné
Krásne chrumkavé placky a bez použitia múky? Poradíme, ako na to. Výsledok vás určite prekvapí.
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...