Langoš na slovenský spôsob
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hladká múka
400
ml
mlieko
1
kocka
cukor
50
g
droždie
2
ks
vajce
250
ml
kyslá smotana
olej na vyprážanie
postup
1.
Na langoš je potrebné si pripraviť cesto už deň vopred. V osladenom mlieku necháme napučať droždie. Pridáme ostatok mlieka a ostatné prísady. Vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčku a dáme do chladničky.
2.
Na druhý deň, s mastnými rukami vytvarujeme približne 20 kúskov, necháme vykysnúť zopár minút a formujeme do tvaru placky. Na panvicu nalejeme toľko oleja, aby placka v ňom plávala. Hotové langoše podávame napríklad so strúhaným syrom, majonézou, so slaninkou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.