Parené buchty s lekvárom
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hrubá múka
2
ks
vaječný žĺtok
30
g
práškový cukor
20
g
roztopené maslo
150
ml
mlieko
štipiek
soľ
slivkový lekvár
Kvások
30
g
droždie
50
ml
mlieko
10
g
práškový cukor
postup
1.
Do misy nasypeme múku, soľ, cukor, žĺtky rozmiešané vo vlažnom mlieku, vykysnutý kvások a maslo. Z masy vypracujeme cesto a necháme chvíľu vykysnúť.
2.
Vykysnuté cesto dáme na dosku a povykrajujeme kolieska. Na polovicu kolieska dáme tuhý lekvár a s prázdnym kolieskom prikryjeme. Okolo lekváru riadne postláčame, opäť vykrojíme a necháme chvíľku kysnúť.
3.
Pripravíme si väčší hrniec s vodou do polovice a vrch zaviažeme utierkou. Keď sa voda začne variť, buchtičky poukladáme na utierku, prikryjeme ich nádobou, ktorá hrniec dobre utesní. a necháme pariť približne 10 minút. Buchty podávame podľa vlastnej chuti.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.