Pridať recept

Parené buchty s lekvárom

ingrediencie

600 g
hrubá múka
2 ks
vaječný žĺtok
30 g
práškový cukor
20 g
roztopené maslo
150 ml
mlieko
štipiek
soľ
slivkový lekvár

Kvások

30 g
droždie
50 ml
mlieko
10 g
práškový cukor

postup

1.
Do misy nasypeme múku, soľ, cukor, žĺtky rozmiešané vo vlažnom mlieku, vykysnutý kvások a maslo. Z masy vypracujeme cesto a necháme chvíľu vykysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto dáme na dosku a povykrajujeme kolieska. Na polovicu kolieska dáme tuhý lekvár a s prázdnym kolieskom prikryjeme. Okolo lekváru riadne postláčame, opäť vykrojíme a necháme chvíľku kysnúť.
3.
Pripravíme si väčší hrniec s vodou do polovice a vrch zaviažeme utierkou. Keď sa voda začne variť, buchtičky poukladáme na utierku, prikryjeme ich nádobou, ktorá hrniec dobre utesní. a necháme pariť približne 10 minút. Buchty podávame podľa vlastnej chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Chuty na pare
Parené buchty 15x inak: Krehké a krásne nadýchané ako vatička, zbierka najlepších rodinných receptov!
Výborné recepty na domáce parené buchty, ktoré sa hodia na piatkový bezmäsitý obed, ale aj ako sladká bodka...
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...