Pridať recept

Plátky z daniela na víne

ingrediencie

4 plátky
mäso z daniela
štipiek
soľ
trochu
olej
1 ks
mrkva
100 g
zeler
1 ks
petržlen
1 ks
cibuľa
4 ks
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
1 ks
celé nové korenie
2 PL
hladká múka
1 PL
ocot
1 PL
ríbezľový džem
1 PL
citrónová kôra
trochu
cukor
100 ml
červené víno

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, po obvode narežeme na troch miestach, naklepeme a posolíme. Na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán, vyberieme a vo výpeku opražíme koreňovú zeleninu a cibuľu, všetko pokrájané na plátky. Pokvapkáme octom, pridáme korenie, bobkový list, mäso, podlejeme trochou horúcej vody, prikryjeme a dusíme domäkka. Počas dusenia mäso obraciame a podlievame horúcou vodou.
 
2.
Mäkké plátky vyberieme, šťavu zahustíme svetlou zápražkou z oleja a z múky, zalejeme vodou, rozmiešame, pridáme džem, citrónovú kôru, cukor, soľ a dobre prevaríme. Omáčku rozmixujeme, prilejeme víno, vložíme mäso a niekoľko minút povaríme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať