Pridať recept

Srnčie rezne na šampiňónoch

ingrediencie

600 g
srnčie stehno
štipiek
soľ
trochu
potlčené čierne korenie
150 g
údená slanina
1 ks
cibuľa
2 ks
celé nové korenie
1 ks
bobkový list
200 ml
červené víno
trochu
ocot
20 g
hladká múka
60 g
ríbezľový kompót
1 ks
citrón
120 g
šampiňóny
20 g
maslo
trochu
mäsový bujón

postup

1.
Slaninu nadrobno nakrájame a rozškvaríme. Mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na rezne. Mierne ich naklepeme, posolíme, okoreníme a opečieme na opraženej slanine z oboch strán. Opražené rezne vyberieme a vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno.
 
2.
Vložíme rezne, podlejeme bujónom, trochou vína, pokvapkáme octom a prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia rezne obraciame a podlievame bujónom. Nakoniec pridáme maslo premiešané s múkou, po chvíľke ríbezľový kompót, ošúpané koliesko citróna, zvyšné víno a povaríme. Mäkké rezne vyberieme, omáčku precedíme, pridáme šampiňóny nakrájané nadrobno a opražené na masle a zohrejeme. Rezne podávame s omáčkou, opekanými zemiakmi a ríbezľovým kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať