Srnčie mäso načierno
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
srnčie pliecko
50
g
údená slanina
2
ks
mrkva
1
ks
petržlen
100
g
zeler
2
KL
cukor
1
ks
cibuľa
200
ml
červené víno
trochu
potlčené čierne korenie
5
ks
celé nové korenie
2
ks
klinčeky
1
ks
bobkový list
štipiek
tymian
1/4
KL
zázvor
1/2
ks
citrón
1
PL
hladká múka
1
PL
brusnicový kompót
štipiek
soľ
postup
1.
Mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame tiež na kocky, rozškvaríme, pridáme zeleninu nakrájanú na hranolčeky, posypeme cukrom a opražíme. Pridáme mäso a prudko opečieme zo všetkých strán. Podlejeme trochou vína, zmiernime oheň, pridáme cibuľu nakrájanú na plátky, okorením čiernym novým korením, klinčekom, bobkovým listom, tymianom, zázvorom, postrúhanou citrónovou kôrou, prikryjeme a dusíme domäkka.
2.
Počas dusenia podľa potreby podlievame zvyšným vínom. Mäkké mäso poprášime múkou, opražíme, za stáleho miešania zriedime zvyškom vína alebo horúcou vodou a dobre povaríme. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a brusnicovým kompótom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.