Pridať recept

Jeleň s hruškami a brusnicami

ingrediencie

600 g
jelení chrbát bez kosti
60 g
maslo
2 ks
borievka
100 ml
červené víno
štipiek
mletá červená paprika
štipiek
tymian
200 g
brusnicový kompót
4 ks
hrušky
štipiek
soľ
1 KL
horčica
trochu
hladká múka
200 ml
zeleninový vývar
1 ks
citrón

postup

1.
Mäso umyjeme, odblaníme, naklepeme, osolíme, potrieme mletou paprikou rozmiešanou s maslom, posypeme roztlčenými borievkami a necháme na chladnom mieste niekoľko hodín. Odležané mäso posypeme tymianom, jednu stranu potrieme horčicou, obalíme v hladkej múke a na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán. Prikryjeme, podlejeme časťou horúceho vývaru a dusíme asi 50 minút.
 
2.
Počas dusenia podlievame vývarom a obraciame. Ku koncu dusenia podlejeme červeným vínom, pridáme 4 lyžice brusnicového kompótu a chvíľu povaríme. Dochutíme soľou. Potom hrušky zbavíme jadrovníkov, pokvapkáme citrónovou šťavou, dáme do hrnca, podlejeme trochou vody a chvíľu dusíme. Nakoniec mäsko pekne nakrájame na ozdobíme na tanieri.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať