Cukety plnené mäsom
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cuketa
250
g
mleté mäso
cibuľa
3
ks
cesnaku
soľ
oregano
mleté čierne korenie
olej
postup
1.
Z cukety odkrojíme konce a narežeme ju na kolieska dlhé asi 3 cm. Z každého kolieska vykrojíme vnútro. Tieto vedieročka naukladáme na plech vymastený olejom.
2.
Na panvici smažíme cibuľku do sklovita, pridáme mleté mäso a za stáleh miešania opečieme. Pridáme nadrobno posekanú dužinu cukety, osolíme, pridáme rozpučený cesak, okoreníme a dusíme za stáleho miešania ešte asi 4 minúty.
3.
Pripravenou zmesou plníme cuketové vedierka a dáme ich zapiecť asi na 20 minút. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.