Srnčie rezne s jablkami a brusnicami
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
plátky
srnčie stehno
trochu
olej
40
g
maslo
1
ks
jablko
1
ks
citrón
100
ml
biele víno
2
PL
brusnicový kompót
2
ks
celé čierne korenie
1
ks
celé nové korenie
1/4
KL
potlčený bobkový list
štipiek
soľ
postup
1.
Mäso umyjeme, odblaníme, rezne po obvode narežeme na troch miestach, naklepeme, potrieme olejom rozmiešaným s potlčeným čiernym korením a bobkovým listom, do misy uložíme jeden na druhý a na niekoľko hodín dáme na chladné miesto. Z olúpaného jablka vykrojíme jadrovník, nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a podusíme.
2.
Odležané rezne posolíme, na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán asi po 4 minúty a preložíme na nahriate taniere. potom čas oleja z panvice zlejeme, pridáme maslo, biele víno a za stáleho miešania povaríme. Hotovou šťavou polejeme rezne. Obložíme udusenými jablkami a polejeme kompótovou šťavou. Podávame so zemiakovými hranolčekmi.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.