Pridať recept

Srnčie rezne s jablkami a brusnicami

ingrediencie

4 plátky
srnčie stehno
trochu
olej
40 g
maslo
1 ks
jablko
1 ks
citrón
100 ml
biele víno
2 PL
brusnicový kompót
2 ks
celé čierne korenie
1 ks
celé nové korenie
1/4 KL
potlčený bobkový list
štipiek
soľ

postup

1.
Mäso umyjeme, odblaníme, rezne po obvode narežeme na troch miestach, naklepeme, potrieme olejom rozmiešaným s potlčeným čiernym korením a bobkovým listom, do misy uložíme jeden na druhý a na niekoľko hodín dáme na chladné miesto. Z olúpaného jablka vykrojíme jadrovník, nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a podusíme.
 
2.
Odležané rezne posolíme, na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán asi po 4 minúty a preložíme na nahriate taniere. potom čas oleja z panvice zlejeme, pridáme maslo, biele víno a za stáleho miešania povaríme. Hotovou šťavou polejeme rezne. Obložíme udusenými jablkami a polejeme kompótovou šťavou. Podávame so zemiakovými hranolčekmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať