Baranie kotlety na víne
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
baraní chrbát
100
g
anglická slanina
trochu
olej
1
ks
cibuľa
100
g
šampiňóny
150
ml
červené víno
2
PL
ostrý kečup
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
postup
Mäso umyjeme, odblaníme, zbavíme tuku, nasekáme na kotlety, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Slaninu nakrájame nadrobno, rozškvaríme a vyberieme. Do výpeku pridáme trochu oleja, mäso opečieme z oboch strán a preložíme na nahriate taniere. Do výpeku dáme očistené nakrájané šampiňóny, cibuľu nakrájanú na tenké kolieska, opražíme,zalejeme vínom, kečupom, posolíme a krátko podusíme. Kotlety prelejeme vriacou omáčkou, posypeme rozškvarenou slaninou a podávame so zemiakovou kašou a hráškom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.