Kapor a losos na rasci
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kapor
1
ks
losos
10
g
slnečnicový olej
5
g
hladká múka
5
g
maslo
1/2
ks
citrón
2
lístky
petržlenová vňať
trochu
voda
trochu
soľ
postup
1.
Očisteného, umytého a osušeného kapra pokrájame na porcie, posolíme, posypeme rascou zomletou nahrubo a múkou a na zohriatom oleji upečieme z oboch strán do zlata.
2.
Porcie upečenej ryby vyberieme na horúci tanier, prebytočný tuk zlejeme, výpek podlejeme malým množstvom vývaru alebo vody, pridáme maslo a trochu zomletej rasce a krátko povaríme. Na tanieri polejeme rybu šťavou, ozdobíme lístkom zelenej petržlenovej vňate a každú porciu 1-2 kolieskami citróna.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.