Pridať recept

Baranie mäso na horčici

ingrediencie

600 g
baranie mäso
štipiek
soľ
1 PL
horčica
150 ml
červené víno
štipiek
tymian
trochu
olej
1 ks
cibuľa
1 PL
hladká múka
10 g
maslo

postup

1.
Baranie mäso umyjeme, odblaníme, zbavíme prebytočného tuku, vykostíme, osolíme, potrieme ho horčicou, posypeme tymianom, zalejeme červeným vínom a 24 hodín necháme na chladnom mieste. Potom mäso opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme, podlejeme marinádou, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme domäkka. Počas pečenia občas polievame a obraciame.
 
2.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, poprášime hladkou múkou, opražíme, podlejeme vodou a trochu povaríme. Nakoniec zjemníme maslom. Podávame s ryžou a čerstvou zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať