Baranie mäso na horčici
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
baranie mäso
štipiek
soľ
1
PL
horčica
150
ml
červené víno
štipiek
tymian
trochu
olej
1
ks
cibuľa
1
PL
hladká múka
10
g
maslo
postup
1.
Baranie mäso umyjeme, odblaníme, zbavíme prebytočného tuku, vykostíme, osolíme, potrieme ho horčicou, posypeme tymianom, zalejeme červeným vínom a 24 hodín necháme na chladnom mieste. Potom mäso opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme, podlejeme marinádou, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme domäkka. Počas pečenia občas polievame a obraciame.
2.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, poprášime hladkou múkou, opražíme, podlejeme vodou a trochu povaríme. Nakoniec zjemníme maslom. Podávame s ryžou a čerstvou zeleninou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.