Vyprážané baranie karé
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
baranie karé
štipiek
soľ
250
g
koreňová zelenina
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
trochu
celé čierne korenie
trochu
hrubá múka
2
ks
vajce
trochu
strúhanka
trochu
olej na vyprážanie
postup
Baranie karé vcelku odblaníme, zbavíme tuku, vložíme do osolenej studenej vody a dáme variť. Keď voda začne vrieť, pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak, korenie a varíme, až kým mäso nezmäkne. Mäkké mäso vyberieme, necháme vychladnúť, nakrájame na porcie a osolíme. Mäso potom obalíme v múke, vajciach rozšľahaných so soľou a v strúhanke. Na rozohriatom oleji opražíme z oboch strán. Vývar môžeme použiť na prípravu polievky s krupicovými haluškami. Karé podávame s cestovinou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.