Pridať recept

Pečené baranie mäso

ingrediencie

1 kg
branie stehno
1 KL
soľ
100 g
údená slanina
3 strúčiky
cesnaku
trochu
olej
1 KL
tymian
2 ks
cibuľa
300 ml
zeleninový vývar

postup

Mäso umyjeme, odblaníme, zbavíme tuku, osolíme a prešpikujeme pásikmi slaniny a cesnaku. V pekáči rozohrejeme olej, vložíme mäso a zo všetkých strán opečieme. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, tymian, podlejeme vriacim vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme domäkka. Počas pečenia obraciame a podlievame. Keď je mäso takmer mäkké, odkryjeme a dopečieme za občasného polievania vlastnou šťavou. Podávame s knedľou a duseným kelom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pečené kurča: 7 rád, ako ho vždy upiecť dokonale
Pečené kurča patrí k slovenským najobľúbenejším jedlám. Jednoducho ho položíte na pekáč, dochutíte...
Mäso na jablkách 7x inak
Overené delikatesy: Mäso na jablkách 7x inak
Zapátrali sme vo vašich receptoch a vybrali sedem naozaj výborných prepojení mäska so šťavnatými jablkami.
Pikantný pečený bôčik
Z českej kuchyne: Pečený bôčik s domácimi knedličkami
Veľmi radi a často sa inšpirujeme u našich západných susedov. Toto jedlo je ako stvorené na chutný, nedeľný...
Krájate mäso priečne cez vlákna alebo pozdĺž nich?
Soliť či nesoliť mäso pred pečením? Odpoveď vás určite prekvapí!
Mali by ste steak či nedeľnú pečienku osoliť pred alebo po upečení? Je to otázka, v ktorej sa rozchádzajú...
Toto by vám nikdy nenapadlo! Málo známy trik na šťavnaté mäso, prečo to teda každý to robí naopak?
Toto by vám nikdy nenapadlo! Málo známy trik na šťavnaté mäso, prečo to teda každý robí naopak?
Prudké opečenie je najobľúbenejší spôsob prípravy mäsa. Týmto spôsobom môžeme dosiahnuť chrumkavosť,...
Viete správne pripravovať mäso? Odteraz už nič nepokazíte, zapamätajte si tieto tipy a vyhnite sa najčastejšej chybe
Viete správne pripravovať mäso? Odteraz už nič nepokazíte, zapamätajte si tieto tipy a vyhnite sa najčastejšej chybe
Dusené, pečené, grilované či vyprážané? Ako na jednotlivé druhy prípravy mäsa?