Pečené baranie mäso
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
branie stehno
1
KL
soľ
100
g
údená slanina
3
strúčiky
cesnaku
trochu
olej
1
KL
tymian
2
ks
cibuľa
300
ml
zeleninový vývar
postup
Mäso umyjeme, odblaníme, zbavíme tuku, osolíme a prešpikujeme pásikmi slaniny a cesnaku. V pekáči rozohrejeme olej, vložíme mäso a zo všetkých strán opečieme. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, tymian, podlejeme vriacim vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme domäkka. Počas pečenia obraciame a podlievame. Keď je mäso takmer mäkké, odkryjeme a dopečieme za občasného polievania vlastnou šťavou. Podávame s knedľou a duseným kelom.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.