Pridať recept

Ragú z baraniny

ingrediencie

600 g
predné baranie mäso
60 g
maslo
1 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
1 ks
mrkva
40 g
zelený hrášok
2 ks
paradajka
štipiek
mleté čierne korenie
300 ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ
1 stonka
petržlenová vňať

postup

Mäso umyjeme, odblaníme, zbavíme tuku a nakrájame na kocky. Na polovici rozohriateho masla opečieme mäso, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, osolíme, okoreníme, podlejeme časťou vriaceho vývaru, prikryjeme a dusíme do polomäkka. Občas podlejeme vývarom a premiešame. Pridáme očistenú, umytú, nakrájanú mrkvu a paradajky, zelený hrášok. Potom na zvyšku masle urobíme zápražku, vlejeme k mäsu a varíme domäkka. Podávame so zemiakovou kašou posypané petržlenovou vňaťou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať