Jahňacie mäso s hráškom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
predné jahňacie mäso
400
g
mrazený hrášok
1
ks
cibuľa
1
stonka
petržlenová vňať
štipiek
mletá červená paprika
štipiek
soľ
50
g
maslo
100
g
biely jogurt
trochu
kôpor
postup
Mäso umyjeme, odblaníme, zbavíme tuku, nakrájame na kúsky, opečieme na masle doružova a vyberieme. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, vmiešame mletú papriku, pridáme mäso, osolíme, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia mäso občas zamiešame a podlievame malým množstvom vody. Keď je mäso takmer hotové pridáme hrášok, posekanú vňať a dodusíme. Zahustíme jogurtom a posypeme kôprom. Podávame s ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.