Pridať recept

Jahňacie mäso s hráškom

ingrediencie

600 g
predné jahňacie mäso
400 g
mrazený hrášok
1 ks
cibuľa
1 stonka
petržlenová vňať
štipiek
mletá červená paprika
štipiek
soľ
50 g
maslo
100 g
biely jogurt
trochu
kôpor

postup

Mäso umyjeme, odblaníme, zbavíme tuku, nakrájame na kúsky, opečieme na masle doružova a vyberieme. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, vmiešame mletú papriku, pridáme mäso, osolíme, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia mäso občas zamiešame a podlievame malým množstvom vody. Keď je mäso takmer hotové pridáme hrášok, posekanú vňať a dodusíme. Zahustíme jogurtom a posypeme kôprom. Podávame s ryžou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať