Púpavový rôsol
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
hrste
púpavové kvety
40
ml
šťava z citróna
500
g
želírovací cukor
postup
1.
Z umytých a odkvapkaných púpavových kvetov odtrháme okvetné lístky, vložíme ich do misy, zmiešame so 750 ml vody a necháme 12 hodín odstáť.
2.
Púpavový nálev prelejeme cez plátno a okvetné lístky poriadne vytlačíme. Nálev zmiešame s citrónovou šťavou a želírovacím cukrom. Povaríme asi 5 minút. Rôsol plníme do malých vyvarených pohárov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.