Pridať recept

Plnená teľacia hruď

ingrediencie

1 kg
teľacia hruď
400 ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ

Plnka

4 ks
žemľa
200 ml
mlieko
100 g
údená slanina
1 ks
cibuľa
40 g
maslo
1 ks
vajce
trochu
petržlenová vňať
1 ks
jarná cibuľka
3 PL
zelený hrášok
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ

postup

Mäso umyjeme, osušíme a ostrým nožom urobíme otvor. Osolíme zvnútra aj zvonku, naplníme plnkou a zošijeme hrubou niťou. V pekáči rozohrejeme olej, mäso z oboch strán opečieme, podlejeme vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme asi 90 minút. Počas pečenia obraciame a podlievame šťavou. Mäkkú hruď odkryjeme, popicháme vidličkou a upečieme dočervena. Podávame so zemiakovou kašou a kompótom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať