Plnená teľacia hruď
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
teľacia hruď
400
ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ
Plnka
4
ks
žemľa
200
ml
mlieko
100
g
údená slanina
1
ks
cibuľa
40
g
maslo
1
ks
vajce
trochu
petržlenová vňať
1
ks
jarná cibuľka
3
PL
zelený hrášok
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
postup
Mäso umyjeme, osušíme a ostrým nožom urobíme otvor. Osolíme zvnútra aj zvonku, naplníme plnkou a zošijeme hrubou niťou. V pekáči rozohrejeme olej, mäso z oboch strán opečieme, podlejeme vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme asi 90 minút. Počas pečenia obraciame a podlievame šťavou. Mäkkú hruď odkryjeme, popicháme vidličkou a upečieme dočervena. Podávame so zemiakovou kašou a kompótom.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.