Citrónová roláda
8
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vaječný bielok
200
g
práškový cukor
trochu
soľ
1
PL
vanilkový cukor
8
ks
žĺtok
50
g
polohrubá múka
50
g
maizena
1/2
liter
šľahačka
5
PL
citrónová šťava
trochu
citrónová kôra
2
PL
práškový cukor
postup
1.
Rúru predhrejeme na 200 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Bielky so 100 g práškového cukru, soľou a vanilkovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Primiešame žĺtky. Múku zmiešame s maizenou a pomocou kuchynského šľahača postupne vmiesime do snehu.
2.
Cesto rozotrieme na plech a pečieme do zlatista 10 minút. Opečené cesto položíme na obrúsok, posypaný 2 PL cukru, a prikryjeme vlhkým studeným obrúskom. Šľahačku dobre vyšľaháme s citrónovou šťavou a kôrou. Prisypeme zvyšný cukor. Odstránime vlhký obrúsok. Citrónovú šľahačku rozotrieme na cesto. Piškótové cesto zrolujeme pomocou obrúska, na ktorom je položené. Posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.