Šišky s lekvárom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
ml
mlieko
6
kociek
cukor
30
g
droždie
700
ml
hladká múka
1/2
KL
soľ
3
ks
žĺtok
4
PL
maslo
1
PL
rum
1
téglik
lekvár
trochu
olej
3
PL
práškový cukor
postup
1.
Do vlažného mlieka dáme cukor, rozmrvené droždie a necháme vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme soľ, žĺtky, maslo, rum, vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť.
2.
Potom na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku jeden centimeter a okrúhlou formičkou z neho vykrajujeme šišky. Na polovicu vykrojených šišiek dáme lekvár, prikryjeme ich prázdnymi kolieskami a okraje dookola postláčame. Šišky necháme kysnúť asi 20 minút. Na panvici rozohrejeme olej, vložíme doň šišky vrchnou stranou nadol a z oboch strán vypražíme dočervena. Vypražené šišky vyberieme a posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.