Pridať recept

Džús z tamarila

ingrediencie

1 kg
tamarilo
200 g
cukor
1,5 litre
voda

postup

1.
Tamarilo dôkladne umyjeme, potom dáme do vriacej vody na 4 minúty. Šupku pozdĺžne narežeme a odstránime. Dužinu nasekáme.
 
2.
Do hrnca dáme 1,5 litra vody a privedieme k varu. Dužinu tamarila nadrobno nakrájame a pridáme vo vriacej vody spolu s cukrom. Varíme, kým ovocie nezmäkne, asi 20 minút. Potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
3.
Po vychladnutí zmes dohladka rozmixujeme. Pre neskoršie použitie môžeme zmesou naplniť čisté sklenené fľaše. Ak by bol džús príliš silný, pri konzumácii ho zriedime vodou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať