Hovädzia polievka na taliansky spôsob
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hovädzie mäso
1,25
litre
voda
trochu
soľ
1
ks
cibuľa
1
ks
pór
1/2
ks
zeler
trochu
hrach
4
ks
paradajka
1
ks
klinčeky
2
ks
vajce
1
ks
citrónová šťava
trochu
mleté čierne korenie
1
ks
žemľa
1
KL
masť
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Mäso pokrájame na kocky, vložíme do studenej vody, osolíme a varíme 30 až 40 minút Potom pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, očistený pokrájaný pór a zeler, olúpané pokrájané paradajky, klinček a všetko spolu uvaríme do mäkka.
2.
Vajcia vyšľaháme spolu s citrónovou šťavou, zalejeme trochou vychladnutého vývaru, rozmiešame a pridáme do polievky.
3.
Nakoniec okoreníme mletým čiernym korením a krátko povaríme. Žemľu pokrájame na kúsky a opražíme na masti. Podávame s polievkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.