Pridať recept

Dusené bravčové mäso na rasci

ingrediencie

4 ks
bravčové rebro
40 g
masť
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 ks
cibuľa
1 ČL
potlčená rasca

postup

1.
Bravčové rebierko si na jemne naklepeme a odrežeme od kostí. Osolíme, okoreníme a obalíme múkou. Na panvici si dáme rozpáliť masť, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a potlčenú rascu. Trocha opražíme. Pridáme mäso a prudko z oboch strán opražíme dozlata. Podlejeme trochou vody a chvíľu povaríme.
 
2.
Keď je mäso mäkké, tak ho vyberieme a šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou. Hotové mäso môžeme podávať so šampiňónmi udusenými na masle a poliate majonézou. Vhodnou prílohou je aj ryža. Šťavu podávame k mäsu buď osobitne v omáčniku alebo poliate.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...