Pridať recept

Pečeňová paštéta na údenársky spôsob

Pečeňová paštéta na údenársky spôsob
Zdroj: sweet_cookie

ingrediencie

400 g
bravčová pečeň
400 g
slanina
300 g
bravčové sadlo
2 ks
vajce
3 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
tymian
bobkový list
soľ
múka
mleté čierne korenie

postup

Na mäsovom mlynčeku si 2x zomelieme. Dochutíme mletým čiernym korením a soľou, k tomu pridáme celé vajcia, bobkový list, trocha múky a napokon tymián a všetko spolu zmiešame. Zo spodného šálu si na pekáč rozložíme kus mäsa a naň natrieme pripravené hašé a dobre zatočíme. Do vodného kúpeľa vložíme pekáč a potom ho v strede teplej rúre varíme priblížne 2 hodiny. Voda v kúpeli musí stále vrieť a ak sa odparí, treba priliať vriacu vodu. Paštétu nechávame na konci v rúre a až pri jej servírovaní ju nakrájame na plátky. Môžme podávať so zemiakmi alebo len s chlebom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Pečeňová paštéta 3x inak
Pripravte si domácu paštétu! 3 overené recepty vám dokážu, že je to naozaj jednoduché
Ak máte radi paštéty a ešte ste ich neskúšali vyrobiť doma, je najvyšší čas.