Pridať recept

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

ingrediencie

400 g
zemiaky
200 g
hrubá múka
1 ČL
soľ
1 ČL
krupica
1 ks
vajce
1 PL
mlieko
1 PL
maslo
150 g
údené mäso

postup

1.
Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť cez noc, ošúpeme a postrúhame. Pridáme múku, soľ, krupicu, vajce rozšľahané v mlieku a roztopené maslo.
 
2.
Na pomúčenej doske vypracujeme cesto, rozvaľkáme a pokrájame na štvorce. Na každý štvorec uložíme kúsok uvareného údeného mäsa, zabalíme a sformujeme do tvaru gule.
3.
Uvaríme v osolenej vode a podávame s udusenou kapustou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Parené knedle
Parená knedľa úžasne mäkká a jemná ako pavučinka! Táto knedľa na MINERÁLKE je perfektná, geniálne triky, ako sa vždy podarí
Takto pripravíte vždy krásne jemnú a nadýchanú parenú knedľu! Máme pre vás perfektný recept a zopár trikov,...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť:
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...