Pridať recept

Oškvarkové pagáče

ingrediencie

1/2 kg
múka polohrubá
1/2 ks
kvasnice
mlieko
soľ
40 dkg
oškvarky
2 PL
kyslá smotana
2 ks
vaječný žĺtok

postup

1.
Z múky, kvasníc, mlieka urobíme kysnuté cesto osolíme, pridáme žĺtka a smotanu a dobre zapracujeme. Keď máme cesto vykysnuté, rozvaľkáme na pomúčenej doske najlepšie do štvorca. Dlaňou rozotrieme všetky oškvarky a dobre utlačíme. Všetky kraje zahneme smerom do stredu a necháme pol hodinku kysnúť.
 
2.
Po pol hodinke cesto opäť rozvaľkáme, zahneme kraje a necháme kysnúť. Takto opakujeme ešte 2 krát po pol hodinke. Nakoniec tvarujeme pagáčiky a pečieme v rúre približne 20 minút do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáce oškvarky
Ako pripraviť výborné domáce oškvarky?
Príprava oškvarkov sa nám spája najmä s obdobím zabíjačiek. No pohodlne si ich vyrobíte aj doma a aspoň...
Výborné pagáčiky
Krehké a nadýchané pagáčiky v 3 chutných verziách
Kto by odolal voňavému pagáčiku, v ktorom sa krásne strieda kysnuté cesto s rafinovanou plnkou?
Placky z kyslej kapusty
Fantastické placky z kyslej kapusty a oškvarkov: Ako od babičky
Oškvarky, kyslá kapusta a bravčová masť v skvelých plackách, po ktorých si budete všetky prsty oblizovať.
Najlepšie pagáčiky
Viac ako 15 domácich receptov na pagáče: Syrové, škvarkové alebo zo zemiakového cesta
Pagáče máme radi najmä ako chutnú slanú maškrtu, ktorá nám nahradí čipsy alebo tyčinky. No použiť ich...