Višňový džem s ríbezľami
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
višne
1/2
kg
ríbezle
700
g
cukor
postup
1.
Višne spolu s ríbezľami umyjeme a odstopkujeme. Z višní vyberieme kôstky.
2.
Zasypeme ich cukrom a necháme odležať do druhého dňa.
3.
Na druhý deň ich dáme na 15 - 20 minút povariť v širšej rajnici. Uvarený džem by mal byť rôsolovitý a ovocie by nemalo byť rozvarené.
4.
Uvarený džem vlievame do pohárov a hneď zaviažeme potravinárskou foliou alebo navlhčeným pergamenovým papierom. Prikryjeme prikrývkou a necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.