Pridať recept

Egrešový džem s ríbezľami

ingrediencie

1/2 kg
egreš
1/2 kg
ríbezle
70 g
cukor

postup

1.
Zrelé egreše a ríbezle umyjeme a odstopkujeme. Popučíme, zasypeme kryštálovým cukrom a necháme odstáť do druhého dňa.
 
2.
Na druhý deň dáme na 15 - 20 minút povariť v rajnici.
3.
Uvarený džem má byť rôsolovitý, avšak ovocie nemá byť rozvarené.
4.
Horúci džem vlejeme do čistých pohárov a ihneď zaviažeme celofánom alebo navlhčeným pergamenovým papierom. Necháme vychladnúť prikryté prikrývkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
egreš
Egreše
Egreše sú veľmi chutné ovocie. Pri správnom výbere odrody je dokonca aj sladké. Egreš bol pôvodne obyčajný...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...