Pridať recept

Žemľová knedľa

ingrediencie

300 g
hrubá múka
1 ks
žemľa
1 ks
vajce
10 g
droždie
100 ml
mlieko
20 g
masť
50 g
mrkva
soľ
hrstí
voda

postup

1.
Do múky pridáme droždie vymiešané vo vlažnom mlieku, vajce, soľ a vlažnú vodu.
 
2.
Vypracujeme polotuhé cesto, do ktorého vpracujeme žemľu nakrájanú na kocky a opraženú na masti. Následne primiešame na jemno nastrúhanú mrkvu.
3.
Cesto necháme na teplom miestne nakysnúť.
4.
Nakysnuté cesto na pomúčenej doske sformujeme do valca a opäť necháme nakysnúť.
5.
Vložíme do vriacej vody a varíme približne 20 minút. Počas varenia obrátime.
6.
Uvarenú knedľu vyberieme, prekrojíme v polovici a necháme vychladnúť. Vychladnutú pokrájame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať