Pridať recept

Krupicový nákyp s marhuľami

ingrediencie

300 g
marhuľa
80 g
krupica
500 ml
mlieko
2 ks
vajce
50 g
hrozienka
80 g
krupicový cukor
1 ks
vanilkový cukor
tuk na vymastenie
hrubá múka

postup

1.
Prevaríme mlieko spolu s vanilkovým cukrom, potom ho odstavíme a vsypeme do neho krupicu a premiešame. Necháme napučať krupicu asi 10 minút a potom pridáme polovičku cukru a žĺtky. So zvyšným cukrom vyšľaháme bielky na sneh a primiešame ho opatrne do krupice.
 
2.
Formu potrieme tukom a vysypeme múkou. Formu vrstvíme krupicou, nakrájanými marhuľami a poslednú vrstvu tvorí krupica. Kúsočky marhúľ nasypeme na vrchnú krupicu a posypeme aj hrozienkami. Nákyp budeme piecť pri teplote 180°C približne pol hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať