Pridať recept

Cibuľovo-sardinkový koláč

ingrediencie

150 g
polohrubá múka
70 g
maslo
50 ml
smotana
1 PL
koňak
2 ks
vaječný žĺtok
soľ
tuk na vymastenie

Plnka

50 g
hladká múka
300 g
jarná cibuľka
50 ml
smotana
50 g
čierne olivy
250 g
paradajka
100 g
sardinky v oleji
4 PL
olej
mleté biele korenie
soľ

postup

1.
Preosejeme múku a pridáme do nej smotanu, pokrájané maslo, koňak, žĺtky a štipku soli. Suroviny rýchlo spracujeme na nelepivé hladké cesto, ktoré zabalíme a odložíme ho na hodinu odležať.
 
2.
Na tenké plátky pokrájame cibuľku a 2/3 opražíme na rozohriatom oleji. Poprášime múkou a prilejeme smotanu za stáleho miešania. Budeme krátko variť a osolíme a okoreníme.
3.
Odležané cesto vyvaľkáme na placku s priemerom 26 cm, ktorou vystelieme formu s nižším okrajom, ktoú sme pred tým vamastili tukom. Budeme cesto vtláčať do formy tak, aby sme vytvorili vyvýšený okraj s výškou asi 1 cm. Teplú plnku dáme na cesto, ktorú obložíme plátkami paradajok a vykôstkovanými a pokrájanými sardinkami. Na záver posypeme zvyškom cibuľky a ozdobíme olivami. Takto pripravený koláč pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne pol hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť...