Pridať recept

Tekvicový koláč s marhuľami

24
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

85 g
sušené marhule
500 g
tekvica
450 g
hladká múka
2 PL
kypriaci prášok
1 PL
sóda bikarbóna
2 PL
mletá škorica
1/2 PL
soľ
450 g
krupicový cukor
4 ks
vajce
125 ml
olej

postup

1.
Do misy vložíme marhule a zalejeme ich vriacou vodou, aby nám napučali. Vodu, ktorú sme použili odlejeme do inej misky, lebo ju budeme neskôr potrebovať.
 
2.
Ošúpanú tekvicu zbavíme zŕn a nakrájame ju. Varíme ju v pare približne 20 minút. Dokým nezíska mäkkú formu. Necháme ju odkvapkať, dôkladne roztlačíme a tým získame kašu.
3.
Dôkladne rozmixujeme kašu a pridáme do nej trocha vody, ktorú sme si odložili. Tým získame pyré. Do misy nasypeme múku, kypriaci prášok, škoricu, sódu bikarbónu, soľ a cukor. V strede spravíme jamku a tam vlejeme pyré, olej a vajcia. Miešame dokým sa všetko dôkladne nespojí.
4.
Cesto nalejeme na vymastený plech a pečieme približne pol hodiny. Počas pečenia plech prevrátime. Podávame so šľahačkou
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať