Pridať recept

Calzone

ingrediencie

400 g
hladká múka
250 ml
voda
20 g
droždie
1 KL
krupicový cukor
1 KL
soľ
5 PL
olivový olej
1 ks
vajce na potretie
tuk na vymastenie

Plnka

150 g
syr Mozzarella
200 g
syr Ricotta
40 g
parmezán
100 g
parmská šunka
200 g
paradajka
2 ks
vajce
3 PL
mlieko
1 KL
tymian
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Pripravíme si kváskom tak, že zmiešame droždie s cukrom a polovičkou vody a necháme ho kysnúť. Preosejeme múku pridáme do nej soľ, zvyšnú vlažnú vodu, kvások a cesto zľahka prepracujeme. Následne prilejeme olej a vypracujeme hladké a vláčne cesto, ktoré by malo byť o niečo redšie ako pri príprave pizze. Cesto necháme 60 minút kysnúť.
 
2.
S mliekom zmiešame žĺtky, ricottu, pokrájanú šunku, paradajky, ktoré sme olúpali a zbavili semien, pokrájali na kocky. Ďalej pridáme pokrájanú mozzarellu a strúhaný parmezán. Ochutíme soľou, korením a tymianom a pridáme aj sneh, ktorý sme si vyšľahali z bielkov.
3.
Cesto, ktoré nám medzičasom vykyslo rozdelíme na štyri časti a vyvaľkáme ich na placky, ktoré by mali mať priemer cca 22 cm. Do stredu placiek nanesieme plnku a cesto v poloičke preložíme a okraje dobre popritláčame k sebe. Keď sú placky plné rozložíme ich na vymastený plech, potom ich potrieme vyšľahaným vajcom a budeme piecť v rúre približne 40 minút pri teplote 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať