Pridať recept

Rôsol z červených pomarančov

ingrediencie

3 ks
pomaranč
1/3 liter
šťava z pomaranča
500 g
želírovací cukor
4 cl
pomarančový likér

postup

Pomaranče sparíme horúcou vodou, scedíme, poutierame, rozpolíme a so 450 ml vody v hrnci varíme domäkka. Uvarené pomaranče vyberieme z vody a tekutinu zvaríme na 100 ml. Kôru z pomarančov pokrájame na veľmi malé kúsky. Kôru, šťavu a nálev zmiešame so želírovacím cukrom. Uvedieme do varu a varíme podľa návodu na obale. Po odstavení pridáme likér a rôsol plníme do pohárov.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.