Tvarohová žemľovka
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
sendvič
400
ml
mlieko
3
ks
vajce
soľ
120
g
práškový cukor
60
g
maslo
200
g
tvaroh
citrónová kôra
vanilkový cukor
postup
1.
Sendvič nakrájame na plátky.
2.
Do mlieka pridáme soľ a bielky a vyšľaháme.
3.
Cukor vymiešame so žĺtkami, tvarohom, postrúhanou citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom.
4.
Do vymasteného plechu dáme vrstvu plátkov sendviča, ktoré namáčame v pripravenom mlieku, pokropíme roztopeným maslom, potrieme tvarohom a na to uložíme opäť plátky sendviča. Opakujeme kým minieme všetky suroviny. Zakončíme sendvičom.
5.
Dáme zapiecť do zlatohneda. Upečenú žemľovku posypeme vanilkovým cukrom a pred podávaním môžeme dať na vrch kôpku zmrzliny.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.