Pridať recept

Tvarohová žemľovka

ingrediencie

400 g
sendvič
400 ml
mlieko
3 ks
vajce
soľ
120 g
práškový cukor
60 g
maslo
200 g
tvaroh
citrónová kôra
vanilkový cukor

postup

1.
Sendvič nakrájame na plátky.
 
2.
Do mlieka pridáme soľ a bielky a vyšľaháme.
3.
Cukor vymiešame so žĺtkami, tvarohom, postrúhanou citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom.
4.
Do vymasteného plechu dáme vrstvu plátkov sendviča, ktoré namáčame v pripravenom mlieku, pokropíme roztopeným maslom, potrieme tvarohom a na to uložíme opäť plátky sendviča. Opakujeme kým minieme všetky suroviny. Zakončíme sendvičom.
5.
Dáme zapiecť do zlatohneda. Upečenú žemľovku posypeme vanilkovým cukrom a pred podávaním môžeme dať na vrch kôpku zmrzliny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...