Pridať recept

Jahodové obláčiky

ingrediencie

250 g
jahody
250 g
biely jogurt
2 ks
vaječný bielok
1/2 KL
vanilková esencia
70 g
krupicový cukor

postup

1.
Umyjeme jahody a osušíme, odstránime lístky a môžeme si zopár jahôd ponechať v celku na ozdobu. Ostatné dáme do misky a posypeme ich lyžicou cukru a roztlačíme vidličkou.
 
2.
Vo väčšej miske vyšľaháme tuhý sneh skoro dotuha a postupne budeme do neho zašľahávať zvyšný cukor. Po každom pridaní musíme hmotu dobre premiešať, až kým nám nevznikne tuhý lesklý sneh.
3.
Jogurt veľmi opatrne zašľaháme do snehu aj s vanilkovou esenciou.
4.
Do takto pripravenej zmesi zľahka primiešame jahody aj so šťavou. Nemôžeme ich priveľmi miešať, pretože by sme narušili konzistenciu dezertu.
5.
Do 4 pohárov rozdelíme dezert a ozdobíme celými jahodami. Môžeme ho servírovať ihneď alebo ho necháme vychladiť 3 - 4 hodiny v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať