Jemný jablkový koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
polohrubá múka
100
g
krupicový cukor
100
g
maslo
4
ks
jablko
3
ks
vajce
1
ks
vanilkový cukor
1/2
ks
citrón
soľ
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
S 2/3 cukru našľaháme maslo, ku ktorému postupne prišľaháme žĺtky, vanilkový cukor, štipku soli a postrúhanú kôru z citróna. Vyšľaháme na celkom hustú penu. Zvyšný cukor zašľaháme do bielkov a takto pripravený sneh vmiešame do žĺtkovej zmesi, na záver zapracujeme aj preosiatu múku.
2.
Vymastíme koláčovú formu, potom ju vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Ošúpeme jablká, odstránime jadrovníky a pokrájame jablká na plátky s hrúbkou približne 2 cm, potom ich pokvapkáme citrónovou šťavou. Na cesto rozložíme plátky jabĺk a vložíme koláč do rúry, ktorá je vyhriatá na 180°C a budeme piecť koláč približne 40 minút. Po dopečení ho necháme vychladnúť vo forme, pocukrujeme a nakrájame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.