Šľahačková bábovka
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
250
g
krupicový cukor
250
ml
smotana na šľahanie
4
ks
vajce
1
ks
vanilkový cukor
1/2
ks
kypriaci prášok
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Na hustú penu vyšľaháme vajcia spolu s vanilkovým a krupicovým cukrom a prilievame za stáleho miešania smotanu a ešte krátko šľaháme. Zľahka primiešame preosiatu múku spolu s kypriacim práškom. Takto pripraveným cestom naplníme bábovkovú formu, ktorú sme vymastili a vysypali hrubou múkou.
2.
Budeme piecť bábovku približne pol hodinu v rúre, ktorá je predhriata na 180°C a potom bábovku budeme dopekať ešte asi 20 minút. Necháme ju po dopečení vo forme chladnúť 5 minút a následne ju vyklopíme na mriežku. Tesne pred servírovaním bábovku posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.