Pridať recept

Tournedos Rossini

ingrediencie

800 g
sviečkovica
6 PL
olej
soľ
mleté čierne korenie
4 plátky
biely chleba
100 g
husacia pečeňová paštéta
2 ks
hľuzovka
6 PL
víno madeira

postup

1.
Na asi 2-3 cm hrubé rezy si nakrájame sviečkovicu a potom ich naklepeme. Trochu osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme z obidvoch strán (4 minúty).
 
2.
Plátky bieleho chleba si opečieme ako toasty, potom na ne položíme kúsky mäsa a necháme na teplom mieste.
3.
Plátky hľuzoviek a pokrájanej paštéty si rýchlo opečieme na masle, urovnáme ich na rezne a polejeme šťavou, ktorú sme zatiaľ povarili s vínom madeira.
4.
Môžme podávať s hranolčekmi alebo opečenými zemiakmi s postrúhaným chrenom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať