Pridať recept

Tournedos

ingrediencie

1 kg
sviečkovica
3/4 šálka
maslo
2 ks
šalotka
1/2 šálka
brandy
2 PL
zelený estragón
1 šálka
víno madeira
1,5 šálky
omáčka madeira
3 ks
biela hľúzovka
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Najprv si zoberieme sviečkovicu, poriadne si ju umyjeme a narežeme si 5-6 rezňov. Na masle si tieto rezne upečieme z obidvoch strán tak asi na cca 4 minúty.
 
2.
K tomu ešte pridáme šalotku, trochu ju opražíme, prilejeme brandy a zapálime. Mäso urovnáme na teplú misu.
3.
Čo nám ostala šťava na panvici pridáme nadrobno posekaný estragón, 1/2 šálku vína madeiry. Varíme až dovtedy, pokým sa nám polovica šťavy nevydusí.
4.
Ešte pridáme omáčku madeira, povaríme tak na 5 minút, pridáme soľ a korenie. Necháme odstáť a vmiešame 1/2 šálky vína madeira a 1/2 šálky masla
5.
Na masle si podusíme plátky hľuzoviek, ktoré potom poukládame na mäso a zalejeme šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať