Tournedos
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
sviečkovica
3/4
šálka
maslo
2
ks
šalotka
1/2
šálka
brandy
2
PL
zelený estragón
1
šálka
víno madeira
1,5
šálky
omáčka madeira
3
ks
biela hľúzovka
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Najprv si zoberieme sviečkovicu, poriadne si ju umyjeme a narežeme si 5-6 rezňov. Na masle si tieto rezne upečieme z obidvoch strán tak asi na cca 4 minúty.
2.
K tomu ešte pridáme šalotku, trochu ju opražíme, prilejeme brandy a zapálime. Mäso urovnáme na teplú misu.
3.
Čo nám ostala šťava na panvici pridáme nadrobno posekaný estragón, 1/2 šálku vína madeiry. Varíme až dovtedy, pokým sa nám polovica šťavy nevydusí.
4.
Ešte pridáme omáčku madeira, povaríme tak na 5 minút, pridáme soľ a korenie. Necháme odstáť a vmiešame 1/2 šálky vína madeira a 1/2 šálky masla
5.
Na masle si podusíme plátky hľuzoviek, ktoré potom poukládame na mäso a zalejeme šťavou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.