Pridať recept

Pečená morka s plnkou

ingrediencie

1 ks
morka
soľ
150 g
maslo
10 g
hladká múka

Plnka

120 g
maslo
soľ
3 ks
vaječný žĺtok
4 ks
vajce
250 g
žemľa
2 dl
mlieko
3 ks
vaječný bielok
100 g
strúhanka
trochu
mletý muškátový kvet
50 g
mandle

postup

1.
Morku zvonku aj zvnútra osolíme, otvor v hrvoli upcháme žemľou a hrvoľ naplníme plnkou a otvor zašijeme. V pekáči zohrejeme maslo a prsiami nadol položíme do pekáča morku. Povrch potrieme maslom, podlejeme vývarom a počas pečenia pravidelne potierame maslom. Pečieme asi 2 až 3 hodiny. Pred koncom morku otočíme a zapečieme.
 
2.
Po upečení morku vyberieme a do šťavy pridáme múku, podusíme a zalejeme vývarom alebo vodou. Chvíľu povaríme.
3.
Plnka: Žemle pokrájame na kocky, namočíme do mlieka. Potom vyžmýkame a rozmačkáme. Maslo vymiešame so soľou, pridáme žĺtky, celé vajcia, žemle, mletý muškátový kvet, vyšľahaný sneh z bielkov a podľa potreby zahustíme strúhankou. Nakoniec pridáme mandle pokrájané nadrobno.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať