Baranie mäso na ihle
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
baranie stehno alebo chrbát
2
ks
cibuľa
petržlenová vňať
mäta prieporná
3
PL
olej
1
PL
ocot
trochu
mleté čierne korenie
soľ
200
g
slanina
2
PL
roztopené maslo
postup
1.
Mäso pokrájame na rovnaké kocky. Tie naložíme na pár hodín do zmesi z oleja, octu, mleté čierneho korenia, soli posekanej petržlenovej vňate, mäty priepornej a cibule. Pred pečením alebo grilovaním ich necháme odkvapkať.
2.
Na ihlu striedavo napichujeme mäso, cibuľu a slaninu. Potrieme ich maslom a opekáme na otvorenom ohni alebo rošte zo všetkých strán. Podávame s chlebom a horčicou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.