Pridať recept

Zemiakové posúchy

ingrediencie

80 dkg
zemiaky
12 dkg
múka hrubá
1 ks
vajce
trochu
soľ
8 dkg
masť

postup

1.
V kožke uvarené zemiaky olúpeme, pretlačíme cez sito alebo zomelieme a na doske zamiesime s múkou, soľou a vajcom. Z vypracovaného cesta pokrájame rovnaké kúsky, ktoré natenko rozvaľkáme a na suchej platni na sporáku alebo na palacinkáry upečieme do ružova.
 
2.
Aby sa posúchy neoduli, ešte pred pečením ich popicháme vidličkou. Upečené poukladáme do kastróla nad paru, dobre pomastíme a prikryté necháme zmäknúť. Podávame k čaju.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
TOP
Toto sú najlepšie domáce lokše na svete! Cesto sa nelepí a sú úžasne mäkké ako obláčik, recept od skúsenej kuchárky
Toto sú najlepšie domáce lokše na svete! Cesto sa nelepí a sú úžasne mäkké ako obláčik, recept od skúsenej kuchárky
Fantastické domáce lokše krok za krokom a niekoľko ďalších receptov, ktoré budete chcieť vyskúšať, jednoducho výborné!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Zmiešajte tvaroh, múku a urobte tieto BLESKOVÉ nadýchané lokše! Sýte, lacné a naozaj veľmi chutné tvarohové lokše
Zmiešajte tvaroh, múku a urobte tieto BLESKOVÉ nadýchané lokše! Sýte, lacné a naozaj veľmi chutné tvarohové lokše pre celú rodinu
Fantastické tvarohové lokše bez vajíčka, bez oleja, na sladko i na slano, hotové behom pár minút.
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...