Zemiakové posúchy
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
dkg
zemiaky
12
dkg
múka hrubá
1
ks
vajce
trochu
soľ
8
dkg
masť
postup
1.
V kožke uvarené zemiaky olúpeme, pretlačíme cez sito alebo zomelieme a na doske zamiesime s múkou, soľou a vajcom. Z vypracovaného cesta pokrájame rovnaké kúsky, ktoré natenko rozvaľkáme a na suchej platni na sporáku alebo na palacinkáry upečieme do ružova.
2.
Aby sa posúchy neoduli, ešte pred pečením ich popicháme vidličkou. Upečené poukladáme do kastróla nad paru, dobre pomastíme a prikryté necháme zmäknúť. Podávame k čaju.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.