Bourgignon
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
hovädzie mäso
1
ks
cibuľa
400
g
mrkva
trochu
tymian
trochu
bobkový list
trochu
mleté čierne korenie
80
g
slanina
1
liter
červené víno
trochu
soľ
postup
1.
Mäso pokrájame na väčšie kocky, pridáme nakrájanú mrkvu a cibuľu. Všetko dáme do misky, striedavo ukladáme vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé zalejeme vínom, pridáme koreniny. Cez noc necháme odležať na chladnom mieste.
2.
Na druhý deň víno scedíme a všetko rozoberieme na jednotlivé zložky. Na slanine opražíme do sklovita cibuľu, pokrájanú na kocky, pridáme mäso, orestujeme a pridáme mrkvu. Zalejeme vínovým nálevom, v ktorom bolo naložené mäso, a na miernom ohni pomaly dusíme asi 3 hodiny.
3.
Ak túto záverečnú fázu robíme v tlakovom hrnci, stačí 1 hodina. Bourguinon je najlepší s chlebom. Ak chceme byť ako Francúzi, potom ten chlieb bude biely čiže sendvič alebo bageta.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.