Slaná torta primavera
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
1
šálka
voda
4
PL
olej
70
g
strúhaný syr
2
ks
vajce
1
kocka
droždie
1
ks
zemiaky
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
Plnka
1
balíček
mrazený špenát
1
ks
mäkký tvaroh
150
g
nastrúhaný syr
1
ks
vajce
150
g
dusená šunka
postup
Všetky suroviny na cesto zmiešame a dáme vykysnúť. Len čo cesto vykysne, dve tretiny rozvaľkáme do veľkej koláčovej formy a naplníme plnkou, ktorú sme si prirpavili dôkladným premiešaním a posolením všetkých prísad na plnku. Zvyšok cesta rozvaľkáme a radielkom pokrájame na 2 cm pásiky, ktoré pokladieme na plnku ako mriežky. Zvyškom vajec tortu potrieme a upečieme. Podávame teplu alebo studenú.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.