Pridať recept

Slaná torta primavera

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 šálka
voda
4 PL
olej
70 g
strúhaný syr
2 ks
vajce
1 kocka
droždie
1 ks
zemiaky
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie

Plnka

1 balíček
mrazený špenát
1 ks
mäkký tvaroh
150 g
nastrúhaný syr
1 ks
vajce
150 g
dusená šunka

postup

Všetky suroviny na cesto zmiešame a dáme vykysnúť. Len čo cesto vykysne, dve tretiny rozvaľkáme do veľkej koláčovej formy a naplníme plnkou, ktorú sme si prirpavili dôkladným premiešaním a posolením všetkých prísad na plnku. Zvyšok cesta rozvaľkáme a radielkom pokrájame na 2 cm pásiky, ktoré pokladieme na plnku ako mriežky. Zvyškom vajec tortu potrieme a upečieme. Podávame teplu alebo studenú.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať