Citrusové kari s červenými pomarančami
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
červený pomaranč
2
ks
ružový grapefruit
1
ks
cukina
2
ks
zelená paprika
2
ks
červená cibuľa
2
KL
cesnakový olej
2
PL
kari v prášku
2
štipky
korenie tandoori
0,3
litrov
zeleninový vývar
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
PL
zemiakový škrob
postup
1.
Pomaranče a grapefruity ošúpeme a odstránime aj bielu šupku. Ovocie pozdĺžne rozkrájame na hranolčeky. Umytú a očistenú cukinu pozdĺžne rozkrojíme a pokrájame asi na pol centimetrové plátky. Rozpolené papriky očistíme, umyjeme a pokrájame na kosoštvorčeky. Ošúpanú cibuľu prekrojíme a pokrájame na tenké rezančeky.
2.
Zohrejeme najskôr wok a potom olej. Na miernom ohni za stáleho miešania cibuľu opečieme do sklovita. Postupne do stredu woku pridávame paprikové kosoštvorce a cukinové plátky. Poprášime kari a tandoori a opekáme 2 minúty.
3.
Podlejeme vývarom, necháme zovrieť, posolíme a pokoreníme. Škrob zmiešame s trochou vody a zahustíme omáčkou. Pridáme ovocie a podávame s ryžou a miešaným šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.