Pridať recept

Citrusové kari s červenými pomarančami

Citrusové kari s červenými pomarančami
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

2 ks
červený pomaranč
2 ks
ružový grapefruit
1 ks
cukina
2 ks
zelená paprika
2 ks
červená cibuľa
2 KL
cesnakový olej
2 PL
kari v prášku
2 štipky
korenie tandoori
0,3 litrov
zeleninový vývar
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 PL
zemiakový škrob

postup

1.
Pomaranče a grapefruity ošúpeme a odstránime aj bielu šupku. Ovocie pozdĺžne rozkrájame na hranolčeky. Umytú a očistenú cukinu pozdĺžne rozkrojíme a pokrájame asi na pol centimetrové plátky. Rozpolené papriky očistíme, umyjeme a pokrájame na kosoštvorčeky. Ošúpanú cibuľu prekrojíme a pokrájame na tenké rezančeky.
 
2.
Zohrejeme najskôr wok a potom olej. Na miernom ohni za stáleho miešania cibuľu opečieme do sklovita. Postupne do stredu woku pridávame paprikové kosoštvorce a cukinové plátky. Poprášime kari a tandoori a opekáme 2 minúty.
3.
Podlejeme vývarom, necháme zovrieť, posolíme a pokoreníme. Škrob zmiešame s trochou vody a zahustíme omáčkou. Pridáme ovocie a podávame s ryžou a miešaným šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať