Pridať recept

Morčací rezeň s nektarinkou

ingrediencie

4 KL
arašidový olej
trochu
citrónová šťava
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
250 g
morčacie rezne
1 PL
rozmarín
50 g
hlávkový šalát
1/2 ks
šalát batavia
4 ks
nektarinky

postup

1.
Dve lyžičky oleja zmiešame s citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením.
 
2.
Mäso posypeme rozmarínom. Očistený, prepláchnutý a osušený šalát pokrájame na malé kúsky. Umyté nektarinky vykôstkujeme a každú rozdelíme na osem dielikov.
3.
Zohrejeme wok a v ňom potom olej. V ňom za stáleho obracania na strednom ohni opekáme mäso do zlatista asi 5 minút. Potom ho odložíme na odkvapkávaciu mriežku.
4.
Za stáleho obracania opečieme aj osminky nektarinky. Pridáme mäso a oboje necháme pod pokrievkou chvíľu odstáť.
5.
Šalát premiešame s citrónovou šťavou a rozdelíme na taniere. K nemu pridáme mäso s nektarinkami. K tomuto jedlu je vhodná v rúre opečená bageta, pečené zemiaky alebo švajčiarske zemiakové placky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať