Morčací rezeň s nektarinkou
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
KL
arašidový olej
trochu
citrónová šťava
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
250
g
morčacie rezne
1
PL
rozmarín
50
g
hlávkový šalát
1/2
ks
šalát batavia
4
ks
nektarinky
postup
1.
Dve lyžičky oleja zmiešame s citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením.
2.
Mäso posypeme rozmarínom. Očistený, prepláchnutý a osušený šalát pokrájame na malé kúsky. Umyté nektarinky vykôstkujeme a každú rozdelíme na osem dielikov.
3.
Zohrejeme wok a v ňom potom olej. V ňom za stáleho obracania na strednom ohni opekáme mäso do zlatista asi 5 minút. Potom ho odložíme na odkvapkávaciu mriežku.
4.
Za stáleho obracania opečieme aj osminky nektarinky. Pridáme mäso a oboje necháme pod pokrievkou chvíľu odstáť.
5.
Šalát premiešame s citrónovou šťavou a rozdelíme na taniere. K nemu pridáme mäso s nektarinkami. K tomuto jedlu je vhodná v rúre opečená bageta, pečené zemiaky alebo švajčiarske zemiakové placky.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.