Pridať recept

Placky s rybou

ingrediencie

Palacinky

100 g
celozrnná múka
100 g
polohrubá múka
1 KL
soľ
0,15 litrov
vlažná voda
trochu
múka

Plnka

200 g
cukina
1 zväzok
petržlenová vňať
4 ks
filety z tresky
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
4 KL
arašidový olej

postup

1.
V miske premiešame múku so soľou. Do kôpky urobíme jamku, pridáme 4 lyžice vody a premiesime s trochou múky. Zvyšnú vodu pridávame po lyžiciach, kým všetka múka nieje spracovaná na vláčne cesto na placky.
 
2.
Z cesta sformujeme guľu a v prikrytej miske necháme odstáť 30 minút pri izbovej teplote.
3.
Medzitým umyjeme a osušíme zeleninu na plnku - cukinu. Ošúpeme ju, nakrájame a odložíme bokom.
4.
Cesto krátko premiešame a sformujeme valec, ktorý rozkrájame na 8 dielov a z nich vytvoríme bochníky. Na pomúčenej doske z bochníkov vyvaľkáme postupne 8 tenkých placiek, ktoré položíme vedľa seba na pomúčenú utierku. Ak sú okraje príliš hrubé, trocha ich vytiahneme.
5.
Rúru predhrejeme na 50 stupňov. Rozohrejeme wok. Pri strednej teplote v ňom postupne pečieme placky nasucho z každej strany asi 1,5 minúty, pričom nimi ustavične pohybujeme. V utierke ich potom vložíme do rúry, aby zostali teplé.
6.
Posolené a pokorenené rybie filé pokrájame na kocky. Opäť rozohrejeme wok. Pridáme olej. Na rozohriatom oleji ryby postupne obraciame a pri strednej teplote opečieme. Opekáme z každej strany asi 4 minúty do zlatista.
7.
Placky rozložíme na pracovnú plochu. Rozdelíme na ne cukinu, ryby a zrolujeme. Zrolované placky nakrájame na tenké krúžky a podávame. Do zdobíme mandarínkou alebo iným ovocím podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať